24. mei 2020
(artikel door Bart Assis) Het ambacht van het behangschilderen leek definitief geschiedenis toen de laatste behangselfabriek in 1826 zijn deuren sloot. Snijder en Gimenes blazen het nu nieuw leven in. “Door veel literatuur over dit onderwerp te lezen en door musea en particuliere huizen te bezoeken, krijgen wij een beter beeld van de toenmalige praktijk. Veel vragen zullen echter onbeantwoord blijven.

05. maart 2020
Snijder&Co reportage van Marion Keete voor RTV Rijnmond, een impressie van het met de hand beschilderen van behangsel.

21. oktober 2019
In de 18e eeuw was het in Nederland bon ton kamers te decoreren met op behang geschilderde landschappen, met daarin verstopte referenties aan de bewoners en het huis. Die trend komt terug. En hoe. Door Elsbeth Grievink voor het FD

13. oktober 2019
Een interview in het het vakblad Metier Arts&Crafts. Over onze werkwijze en motivatie van Snijder&CO als als moderne behangselschilder en onze zoektocht naar dit prachtige Nederlandse erfgoed.

27. september 2019
Eind mei zijn wij in opdracht van museumwoning Huis van Gijn gestart met de reconstructie van een zwaar beschadigd behang uit het begin van de 20e eeuw.

04. september 2019
Onlangs verscheen een mooie reportage over behangkunstenaars Snijder&CO door Elsbeth Grievink in Harper's Bazaar (Hearst magazines) met prachtige foto's van Inga Powilleit. Lees hier het hele artikel.

22. mei 2019
Museum Nairac presenteert in de tentoonstelling ‘Gezocht M/V’ een mix van design, fotografie, textielkunst en fashion. In de tentoonstelling zijn inspirerende samenwerkingen van kunstenaarsduo’s te zien.

01. mei 2019
Toen wij in 2013 begonnen met het schilderen van behang werden wij pas bewust van de omvang en het belang van deze Nederlandse ambacht. Het is fascinerend om te ontdekken hoe men destijds met de juiste effecten lege muren transformeerden tot illusionistische landschappen. Duizenden vertrekken hebben minstens één 'kamer in het rond' gehad.

15. april 2019
Art&Design studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam bezochten begin april ons atelier en showroom aan de Koningsveldestraat.

14. maart 2019
In de praktijk blijk het voor veel opdrachtgevers overweldigend om alle mogelijkheden van handgeschilderd behang te overzien maar het is nodig om het mooiste resultaat te krijgen. Vaak blijkt na doorvragen dat er toch sterke voorkeuren zijn voor bepaalde vogels of bloemen. Dan begint voor ons de uitdaging pas echt!

Meer weergeven