Herdenking Watersnoodramp 1953 - 2023
28. februari 2023
In samenwerking met het Watersnoodmuseum stond onze etalage in Zierikzee tijdens de herdenkingsmaand in het teken van het 70ste herdenkingsjaar van de watersnoodramp.

Behangschilderij aangekocht door Westfries museum in Hoorn
22. januari 2023
Na de expositie 'Ambacht aan de Wand' heeft het museum het werk "Oder aan Anny Morpurgo" van Snijder&CO aangekocht. Lees hier meer over.

Kamer in het rond - Tropisch behang voor Huize Vennebroek
03. november 2022
Snijder&CO heeft voor de historische buitenplaats Huize Vennebroek te Paterswolde, geschilderde behangsels gemaakt. Samen vormen ze een ‘kamer in het rond’, met allerlei verschillende landschappen en dieren uit de Braziliaanse staat Pernambuco. .

Tentoonstelling Westfriesmuseum op NPO1
22. september 2021
Directeur van Museum Gouda, Marc de Beyer, bekijkt in het Westfries Museum eeuwenoude handbeschilderde behangsels en ziet hoe het kunstenaarsduo Snijder&CO de oude muurkunst nieuw leven inblaas. Kijk hier het NPO-programma terug

Ambacht aan de wand (artikel Snijder&CO  in Monumentaal Magazine juni 2021)
31. augustus 2021
In de tentoonstelling Ambacht aan de wand, de betovering van handbeschilderd behang spiegelt het Westfries Museum in Hoorn het heden aan het verleden. Naast monumentale behangsels van de Hoornse Behangfabriek is er opvallend werk te bewonderen van de Rotterdamse behangkunstenaars Marcelo Gimenes en Jaap Snijder, die het 'vergeten' ambacht na bijna 200 jaar nieuw leven hebben ingeblazen.

Westfries Museum "Ambacht aan de wand"
10. maart 2021
Een bijzondere tentoonstelling met monumentale handbeschilderde behangsels uit de achttiende en negentiende eeuw en met hedendaags werk van Snijder&CO, die het ambacht van het behangschilderen nieuw leven inblazen.

Wandschilderij voor "Haagse bluf" Kunstmuseum Den Haag
31. december 2020
Voor het Kunstmuseum (KM21) hebben wij een wandvullend schilderij gemaakt geïnspireerd op het 18de eeuws Haags porselein. De tentoonstelling is vanwege Covid verplaatst naar medio januari 2021

24. mei 2020
(artikel door Bart Assis) Het ambacht van het behangschilderen leek definitief geschiedenis toen de laatste behangselfabriek in 1826 zijn deuren sloot. Snijder en Gimenes blazen het nu nieuw leven in. “Door veel literatuur over dit onderwerp te lezen en door musea en particuliere huizen te bezoeken, krijgen wij een beter beeld van de toenmalige praktijk. Veel vragen zullen echter onbeantwoord blijven.

05. maart 2020
Snijder&Co reportage van Marion Keete voor RTV Rijnmond, een impressie van het met de hand beschilderen van behangsel.

21. oktober 2019
In de 18e eeuw was het in Nederland bon ton kamers te decoreren met op behang geschilderde landschappen, met daarin verstopte referenties aan de bewoners en het huis. Die trend komt terug. En hoe. Door Elsbeth Grievink voor het FD

Meer weergeven