06. februari 2019
Behangkunst Snijder&CO op TV en Radio in het kader van onze openstelling tijdens Art Rotterdam 2019.

25. januari 2019
Een nieuw handgeschilderd behang geïnspireerd op op "De menagerie van prins Willem V" (het Koninklijke behang uit Paleis Huis ten Bosch geschilderd door Aert Schouman einde 18de eeuw).

11. januari 2019
Geïnspireerd op de kleurrijke landschappen van de Boheemse kunstenaar J.W. Bergl (1718-1789) in het Weense paleis Schönbrunn hebben wij een nieuw handgeschilderd behang gemaakt. Net keizerin Maria Theresa van Oostenrijk kun je ronddwalen in een illusionistische tuin met boomvarens, exotische planten en vogels.

25. december 2018
Tijdens open dagen bij het atelier maakte het publiek kennis met het traditionele ambacht van handgeschilderd behang, met specifieke aandacht voor de Europese beïnvloeding van de Nederlandse behangsels.

27. augustus 2018
In de Residence van september 2018 Heeft Ellen Leijser een tekst geschreven over ons werk. "Jaap Snijder en Marcelo Gimenes hebben een uniek beroep, waarbij kunst en interieur op een vanzelf- sprekende manier versmelten. ze zijn de enigen ter wereld die uniek, handbeschilderd behang speciaal voor een specifieke ruimte maken."

22. augustus 2018
De Magnolia bloeit maar kort, maar de bloemen zijn prachtig van vorm en kleur. Om langer van deze prachtige bloemen te genieten hebben wij een nieuwe nieuwe collectie uitgebracht geïnspireerd op deze prachtige boom.

02. juli 2018
Op vrijdag 29 juni vond de tweede editie van MOA-Café plaats met Snijder&CO hand-painted wallpaper en RENÉ DESSING, directeur SKBL Stichting Kastelen Buitenplaatsen en Landgoederen. De gasten werden geinterviewd door Yvonne Ploum, directeur van Museum Oud Amelisweerd.

18. juni 2018
De vakkennis die nodig is voor het beoefenen van het beschilderen van behang is in de afgelopen 200 jaar haast verloren gegaan. Met de Studio Route – die op 27 & 28 oktober plaatsvindt – willen Jaap Snijder en Marcelo Gimenes het publiek een kijkje geven in het onbegrensde landschap van handbeschilderd behang in hun studio en showroom in Rotterdam.

27. mei 2018
Wat zit er achter het behang in Museum Oud Amelisweerd? Samen met MOA directeur Yvonne Ploum en kunstdocente Anna van Stuivenberg een werkcollege gegeven over historisch behang. Erg leuk om te het enthousiasme te zien bij deze jonge groep kunstliefhebbers van de Museum Jeugd Universiteit.

 · 19. maart 2018
In opdracht van het MOA in Bunnik hebben wij een kleurrijk behangkunstwerk gemaakt geïnspireerd op de oude florale motieven van het museale landhuis in Bunnik. Het handgeschilderde behang is een spannende combinatie van het Chinese- en Nederlandse behang en wordt tentoongesteld in de centrale hal van het museum.

Meer weergeven