Herdenking Watersnoodramp 1953 - 2023

In samenwerking met het Watersnoodmuseum stond onze etalage in februari 2023 in het teken van het 70ste herdenkingsjaar van de watersnood.

 

Voor onze verhuizing naar Zierikzee vonden wij twee jaar geleden per toeval een oude map met hierin meerdere Rotterdamse kranten uit de eerste week van de ramp. Een bijzondere vondst met hierin een aangrijpende verslaglegging van de ramp van dag tot dag.

Samen met een aantal voorwerpen van het museum werd een deel van deze kranten tijdelijk in de etalage geëxposeerd. Het Havenplein in Zierikzee ligt hoog en werd daarom gebruikt als uitvalsbasis voor goederen en materieel (zie onderstaande foto's van het Kenniscentrum).

 

Een bezoek aan het indrukwekkende museum én kenniscentrum is een aanrader. Naast het verleden wordt ook het hedendaagse wereldwijde gevecht tegen het water  op visueel intrigerende manieren belicht.

Meer info over het museum. Of bekijk de impressie hieronder.