Mini-college Art & Design studenten GLR

Art&Design studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) bezochten begin april ons atelier voor een mini-college. Twee aparte groepen van ongeveer 15 leerlingen hebben in een ochtend uitleg gekregen over onze visie op het creative proces en hoe wij na een lange weg uiteindelijk bij het handgeschilderde behang zijn uitgekomen. 

Als gastdocent hebben wij getracht een realistische voorstelling te geven van ons creatieve proces van concept tot uitvoering. Het creatieve beroep wordt vaak geromantiseerd en nogal idyllisch voorgesteld maar niets is minder waar. Er zijn geen 'short cuts' of eenvoudige, snelle verdienmodellen. Het is  vooral een kwestie van veel passie,  doorzettingsvermogen en veel experimenteren. 
 

 Zoals de  Zweedse psycholoog Anders Ericsson beweert, heb je (minstens) 10.000 uur nodig is om ergens goed in te worden... dat was ook onze 'boodschap' aan deze toekomstige creatieven...