Presentatie Snijder&CO tijdens BNO IMG LAB in Het Nieuwe Instituut

Donderdag 28 februari hebben wij Snijder&CO gepresenteerde tijdens het BNO IMG LAB  event 'Design duo's'. Dit event voor BNO-leden vindt al jaren plaats in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Hier is een impressie van onze presentatie aan vakgenoten uit de wereld van design.

 

Het Nieuwe Instituut beoogt met zijn activiteiten zowel de waardering voor de cultuur-maatschappelijke betekenis van architectuur, vormgeving en digitale cultuur te verhogen, als ook de wisselwerking tussen deze disciplines te versterken. Een hele eer om daar te mogen spreken over onze samenwerking en het vervaardigen van het met de hand beschilderen van behang.

BNO

Samen met 3 andere duo's hebben wij een impressie aan BNO-leden gegeven van ons werk. Vooral over de samenwerking en hoe deze tot stand is gekomen en wat de voor- en nadelen daarbij zijn. Omdat wij letterlijk samen aan een werk schilderen was het leuk om juist daarover iets te mogen vertellen. Uiteraard hebben wij ook beeldmateriaal laten zien en een behangsel opgehangen zodat men het handgeschilderde behang ook kon zien én aanraken. Ook een korte film over het maakproces mocht niet ontbreken. 

Een een impressie van de avond

Foto's door Hans Tak.

In deze korte video is te zien hoe wij in een reconstructie van een 'Kamer in het rond' het lijnperspectief vanaf 1 verdwijnpunt hebben toegepast.  Dit perspectief is niet teruggevonden en de paar bestaande kamers die nog over zijn maar wordt wel omschreven in historische stukken. Hoog tijd om hier meer onderzoek naar te verrichten want juist in de architectuur is dit een bruikbaar effect om 'beweging' in een kamer of zaal te krijgen. Binnenkort meer informatie hierover.