MOA-Café in het Koetshuis Museum Oud Amelisweerd

Op vrijdag 29 juni vond de tweede editie van MOA-Café plaats met Snijder&CO hand-painted wallpaper en RENÉ DESSING, directeur SKBL Stichting Kastelen Buitenplaatsen en Landgoederen. De gasten werden geinterviewd door Yvonne Ploum, directeur van Museum Oud Amelisweerd. Tussen de interviews was er Braziliaanse muziek en een mooie voordracht over 'Het Manpad'.

Behangkunstenaars Snijder en Gimenes zijn gespecialiseerd in handgeschilderd behang. Speciaal voor de tentoonstelling 'Flower Power' maakten zij een kleurrijk behangkunstwerk dat was geïnspireerd op het oude behang dat de muren van het landhuis tot op de dag van vandaag nog siert. Het werk 'Tijdperk van bloei' is te bewonderen in de hal van het museum. Deze is nog te bewonderen tot 16 september.


René Dessing was van jongs af aan al verkocht aan kunst en cultuur en die liefde bleef bestaan. Zo'n tien jaar geleden werd hij 'heer' van de buitenplaats Huis te Manpad in Heemstede. Sindsdien was zijn nieuwsgierigheid naar de vergeten geschiedenis van historische buitenplaatsen, kastelen en landgoederen gewekt.

In 2014 richtte hij het digitale portaal SKBL op.

 

 

MOA-Café is een programma van MOA | Museum Oud Amelisweerd met bijzondere gasten, (live) muziek, literatuur en film. Hun voorgangers zijn o.a. Armando, Middas Dekkers, Huub Oosterhuis, Jannah Loontjens, en Bettina Vriesekoop.