Atlantisch oerwoud in Amsterdams herenhuis

Voor een Amsterdams herenhuis mochten wij eind 2017 een handgeschilderd behang maken met als thema de Mata atlantica. Een prachtige opdracht voor de serre van een neorenaissance pand uit de late 19de eeuw. Het moest de sfeer uitstralen van het Brazilaanse atlantische oerwoud. Na een aantal schetsen hebben wij gekozen voor een aantal typische oerelementen uit de natuur rondom Sao Paulo zoals de paarse Manaca da Serra en de gele  Guapuruvu. Hoewel niet oorspronkelijk uit de Mata antlantica , mochten de Maniok en het (over)aanwezige suikerriet natuurlijk niet ontbreken. Op verzoek van de opdrachtgever is er ook een kleine kudde capibara's in het kunstwerk verwerkt, heel klein onder een flamboyant.

 

Een technische uitdaging

In het totaal hebben wij twee stukken vervaardigd van 12 vierkante meter. Het was technisch een uitdaging doordat er per muur drie hoeken zijn en daardoor meerdere verdwijnpunten. Er is ook rekening gehouden met de lichtval en de prachtige bewerkte omlijsting van de serre. De kleuren zijn afgestemd op de lambrisering en de aangrenzende achterkamer. De serre is vakkundig betengeld door de firma Oostendorp. Een enorme klus vanwege alle hoeken en bochten wat het betengelen bemoeilijkt.

 

Het eindresultaat van onze gezamenlijke inspanningen is te zien in de bijgaande foto's. Een waar kunstwerk waar zowel wij, als de klant zeer content mee zijn! Bekijk ook de video.