Open dagen atelier tijdens Art Rotterdam een succes!

Tijdens het Art Rotterdam 9, 10 en 11 februari, hebben wij ons nieuwe atelier en showroom opengesteld voor het publiek. Naast onze eigen openstelling (i.h.k.v. het Cultureel Erfgoedjaar) heeft Rotterdam tours een speciale @theartist-tour georganiseerd. De bezoekers hebben, onder begeleiding van een gids, vier ateliers bezocht op twee Skar- lokaties. Ons ateliergebouw aan de Koningsveldestraat was tijdens de Art Rotterdam een bruisend geheel met optredens, kunstveilingen, exposities en een pop-up restaurant.

Speciaal voor dit weekend was ons atelier en showroom opengesteld voor bezoekers om kijkje achter de schermen te krijgen. Het met de hand schilderen van behang is een oude Nederlandse ambacht die twee eeuwen geleden in vergetelheid is geraakt. De bezoekers kregen onder meer uitleg over de geschiedenis van het handgeschilderde behang en de manier waarop wij deze ambacht weer nieuw leven hebben ingeblazen.

In ons  nieuwe atelier kregen de bezoekers uitleg over de werkwijze en de manier waarop het schilderen van behang tot stand komt. In de showroom was onder meer een 'kamer in het rond' te zien; een panoramische voorstelling met bomen, planten en vogels.

 

Vanwege de grote belangstelling verlengen wij onze openstelling tijdens het Cultureel Erfgoedjaar 2018

 

foto's: Gerben Vos, Anet Goemans.