RTV Rijnmond over Snijder&CO

RTV Rijnmond impressie Behangkunst Snijder&CO

Behangkunst

Maar er is meer te zien tijdens Art Rotterdam. Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder&CO zijn gespecialiseerd in het met de hand beschilderen van behang. Ze noemen zich behangkunstenaars en tijdens Art Rotterdam kun je meekijken in hun atelier in Rotterdam-Noord.

Volgens de twee behangkunstenaars is die kunst verloren gedaan. Ze blazen samen de behangkunst nieuw leven in en schilderen landschappen met de hand met muurverf op vliespapier. Lieflijke, romantische taferelen met vogels, bloemen, bomen, insecten.

 

Lopen door een landschap

Het materiaal is minder kwetsbaar dan materiaal van vroeger. "Maar wel met de technieken van toen. We hebben geprobeerd om dat effect van lopen door een landschap te creëren", leggen ze uit. De kunstenaars proberen door te spelen met perspectief en lichtval een looproute door de kamer te bepalen.

 

Er mogen wel gewoon schilderijen over het beschilderde behang worden gehangen, of meubels voor worden geplaatst. "We vinden het wel decoratie, we proberen een beetje weg te blijven van kunst, gek genoeg. Het moet opgaan in de omgeving."

 

Zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur kun je meekijken in het atelier van Snijder&CO aan de Koningsveldestraat in het Oude Noorden.